Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Laasya gaat dankzij de Mica campagne naar school

4 juni 2019

Zij was het gezicht van onze mica campagne: Laasya. Ze werkte iedere dag in de mijnen, samen met haar drie zussen, twee broers, haar moeder en haar vader. Alleen dan verdienden ze genoeg, namelijk 2,49 euro per dag. Maar dankzij de massale steun voor onze mica-campagne, hoeft Laasya nu niet meer in de mijn te werken.

Children

Laasya zit nu in de tweede klas van de Laxmipur lagere school, dankzij continue voorlichting aan haar ouders over het belang van onderwijs.

Laasya: "Ik heb nu veel vrienden omdat ik op school zit. Toen ik werkte en niet naar school ging had ik geen vrienden. Ik vind het leuk om naar school te gaan en ik wil mijn opleiding afmaken."

Haar leraar zegt dat Laasya regelmatig naar school komt en goed voor zichzelf zorgt: "Het is een grote zichtbare verandering sinds ze naar school gaat. Ze maakt deel uit van onze kinderclub met 'risicokinderen' en zij die al kinderarbeider zijn." Laasya's buurman zegt dat ze geen lessen meer mist en nog maar zelden mica gaat verzamelen.

Voor het eerst in haar leven reisde Laasya buiten haar dorp en bezocht een stad, toen ze deelnam aan de 'Anti kinderarbeid dag' in Ranchi – de hoofdstad van de staat.

Laasya's moeder ontving een Revolving Fund ondersteuning van 5000 roepies voor het opnemen van inkomst generende activiteiten. Met dat geld is het gezin begonnen met het fokken van geiten door middel van de aankoop van twee geiten.

Doneer
Lees meer over ons Mica programma
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan