Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Staatssecretaris Blokhuis neemt rapport over status kinderrechten Nederland in ontvangst

30 april 2021

Veel kinderen staan ‘in de wachtstand’, zegt voorzitter Huri Sahin van het Kinderrechtencollectief, waarbij onder meer Terre des Hommes, Defence for Children en de Nationale Jeugdraad zijn aangesloten. “Kinderen wachten op jeugd-ggz, jeugdzorg, passend onderwijs of leven in langdurige verblijfsonzekerheid.” Mw Sahin overhandigde vandaag het rapport 'Kinderrechten in Nederland' aan Staatssecretaris Blokhuis van VWS.

Het Kinderrechtencollectief bood vandaag haar rapport Kinderrechten in Nederland aan Staatssecretaris Blokhuis van VWS aan

'Aanpak mensenhandel te versnipperd'

In het NGO-rapport 'Kinderrechten in Nederland' worden onderzoeken en studies naar de situatie van kinderen in Nederland op een rij gezet en de uitkomsten worden getoetst aan het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Het rapport is vandaag aangeboden aan de Nederlandse overheid en gaat tevens naar het VN Kinderrechtencomite. 

De decentralisatie van de Jeugdzorg in 2015 is een van de meest in het oog springende issues die wordt beschreven in het rapport. Terre des Hommes was met name betrokken bij het hoofdstuk over mensenhandel van minderjarigen in Nederland. De aanpak van mensenhandel (en daarmee van seksuele uitbuiting van minderjarigen) is nog steeds te versnipperd. 

Lees hier de volledige NGO rapportage 'Kinderrechten in Nederland' 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan