Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Terre des Hommes Duitsland vraagt ruimhartige toelating Afghaanse hulpverleners

17 augustus 2021
Meisjes in Afghanistan: onzekere toekomst na de machtsovername door de Taliban. Fotograaf: A.Recknagel/terre des hommes Duitsland

Onze zusterorganisatie Terre des Hommes Duitsland roept vandaag haar regering op om ruimhartig te zijn in het toelaten van Afghaanse hulpverleners. Lees onderstaand het persbericht.

'Zorgen om lokale medewerkers zijn groot'

Osnabrück, 17 augustus 2021 - De internationale kinderhulporganisatie Terre des Hommes doet een beroep op de Duitse regering om de talrijke Afghaanse medewerkers van niet-gouvernementele organisaties niet in de steek te laten. "Wij maken ons grote zorgen over onze Afghaanse partnerorganisaties die zich al vele jaren inzetten voor de rechten van vrouwen en meisjes en nu vrezen voor hun leven", aldus Beat Wehrle, programmadirecteur bij Terre des Hommes Duitsland. "Afghaanse mensenrechtenactivisten, die jarenlang onder de moeilijkste omstandigheden hebben gewerkt voor vreedzame coëxistentie, onderwijs en ontwikkeling, mogen niet aan hun lot worden overgelaten."

Om het mogelijk te maken om te vluchten, moeten de evacuatievluchten worden beveiligd en de Duitse ambassades en consulaten in de Afghaanse buurlanden extra worden ondersteund qua personele capaciteit, aldus Wehrle. "Nadat het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken zich lange tijd heeft verzet tegen de toelating van Afghaanse hulpverleners, is het nu des te dringender om de bureaucratische belemmeringen bij het verlenen van visa weg te nemen. De federale regering moet het mogelijk maken dat aanvragen voor asiel en gezinshereniging bij de ambassades in de buurlanden kunnen worden ingediend. Dit zou ook degenen die Afghanistan al zijn ontvlucht een kans geven om naar Duitsland te komen."

Terre des Hommes Duitsland ondersteunt in Afghanistan hulpprojecten op het gebied van onderwijs, psychosociale zorg en inkomensverbetering.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube