Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Terre Talk een groot succes

22 april 2021

Op 8 april vond onze eerste Terre Talk plaats. De webinar werd gepresenteerd door onze ambassadeur Thekla Reuten en onze collega Monique Janssens, die al jaren in Kenia woont.

Sophia (10)
Sophia (10)

Op 8 april vond onze eerste Terre Talk plaats. De webinar werd gepresenteerd  door onze ambassadeur Thekla Reuten en onze collega Monique Janssens, die al jaren in Kenia woont, vertelde, over hoe wij - mede dankzij de steun van onze donateurs - kinderen beschermen tegen seksuele uitbuiting in de regio Busia, Kenia. Lees de samenvatting hieronder of bekijk de webinar terug via onderstaande button.

Bekijk Terre Talk #1

Het verhaal van Winny en Sophia 

Monique vertelde het verhaal van Winny* en Sophia*, twee zusjes uit Kenia, die in een vissersdorpje aan het Victoriameer wonen. Er heerst grote armoede en om voldoende eten op tafel te krijgen, gaan kinderen soms met vissers mee in ruil voor eten. ‘Seks voor vis’ is een gebruikelijke term, en veel kinderen zien om tegen het moment dat ze tiener worden. Zo ook Sophia, die zag  hoe haar oudere zussen zwanger raakten op hun 14de en 16de en moesten stoppen met school.

Gelukkig kon ze haar zorgen delen met onze medewerker Jeminah via de Child’s Clubs op scholen. Via deze clubs worden kinderen voorgelicht over kinderrechten en het belang van onderwijs, en kunnen ze hun zorgen delen. Zo ging Jeminah praten met de moeder van de meisjes en gaan ze nu allemaal weer naar school. De moeder is geholpen met het vinden van werk. 

*Om slachtoffers van seksuele uitbuiting te beschermen plaatsen wij geen herkenbare foto's van hen en gebruiken we niet de echte naam.

Gemist of terugkijken? 

We kregen veel positieve reacties op deze eerste, interactieve Terre Talk, waarbij veel vragen vanuit het publiek werden gesteld. Heb je de Terre Talk gemist of wil je het terugkijken? Klik dan op onderstaande link.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan