Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Wanneer cartoons de wereld redden

22 mei 2020

Tom en Jerry of Bugs Bunny: de belangrijkste herinneringen aan onze jeugd vinden we terug in cartoons. Ze herinneren ons aan een tijd waarin alles goed ging. Daarom hebben onze jonge pleitbezorgers in de regio’s Telangana en Andhra Pradesh in India een training ontwikkeld in het maken van cartoons. 

Children

Zo hebben kinderen iets positiefs in deze moeilijke tijd om thuis aan te werken. Door de cartoons kunnen ze hun zorgen en meningen en die van hun gemeenschappen uiten. “Het gebruik van cartoons is de beste manier om iemand te motiveren om zijn/haar gedrag te veranderen,” zegt Subrat Kumar Panda, GAA projectmanager in India. 

Voordat de kinderen les kregen, hebben onze jonge pleitbezorgers natuurlijk zelf een lesje in cartooning gekregen. “Ik kan mijn ideeën nu kwijt in cartoons zodat mensen ze begrijpen,” zegt Sarita, een jonge pleitbezorger.

De training wordt gegeven door een professionele cartoonist, genaamd Mr. Hari Venkat. Hij leert de kinderen tekenen en geeft ze een kleine introductie over verschillende soorten cartoons. Ze tekenden interessante en artistieke cartoons die hun zorgen goed weergaven. Elke trainingssessie eindigt met een opgave voor de volgende sessie. 

De cartoons worden verspreid op sociale mediakanalen zoals WhatsApp en Facebook en moeten zo pleitbezorgers en gewone burgers bewust maken van de problemen waar de cartoons voor staan. Het programma zal zich ook verspreiden naar meerdere regio’s in India. 

Doneer
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan