Terre des Hommes richt zich in Tanzania op die regio's waar de problematiek op het gebied van kinderuitbuiting het grootst is.

Kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis

De regio Shinyanga heeft het hoogste percentage kindhuwelijken van het land (59%). In twee districten van de Mara regio, is 95% van de vrouwen als meisje besneden.

Kinderarbeid in goudmijnen

Tanzania is de vierde grootste goudproducent van het Afirkaanse continent. Duizenden kinderen werken in de kleinschailige goudmijnen, die al dan niet met vergunning opereren. In het Kahama district van de Shinyanaga regio bevinden zich een groot aantal kleinschalige goudmijnen waar kinderen onder zeer gevaarlijke omstandigheden werken.

Kinderhandel voor huishoudelijk werk of seksuele uitbuiting 

Tanzania is oorsprong, doorvoer en eindbestemming van slachtoffers van kinderhandel voor huishoudelijk werk of seksuele uitbuiting. Familie en vrienden fungeren vaak als tussenpersoon, maar er zijn ook professionele handelaren; allemaal beloven ze werk of onderwijs aan de kinderen, waarna ze ze meenemen van het platteland naar de stedelijke gebieden zoals Mwanza. Slachtoffers van kinderhandel eindigen als huisslaafje, met name meisjes komen vooral in seksuele uitbuiting terecht.

Onderwijs en inkomensverbetering

Met onder meer onderwijs en inkomensverbetering halen we kinderen uit al deze situaties van uitbuiting en voorkomen we dat meer kinderen slachtoffer worden. We ondrsteunen de strijd tegen de traditioneel ondergeschikte positie van meisjes, door op te komen voor hun rechten, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs.

Lees meer over onze aanpak van kinderuitbuiting wereldwijd 

Share this: