Achtergrond

In Laos wonen ongeveer 6,8 miljoen mensen. Het grootste aantal deel van de bevolking, 63%, woont nog altijd op het platteland waar armoede heerst. Hoewel landbouw de pijler van de economie is, levert het boerenbedrijf meestal maar net voldoende inkomen op voor het eigen levensonderhoud. 

Kinderhandel en migratie in Laos

In Laos worden vrouwen, kinderen en mannen blootgesteld aan mensenhandel voor de seksindustrie en dwangarbeid. Slachtoffers van mensenhandel zijn vaak migranten die werk zoeken in het buitenland. Bij aankomst in het land van bestemming, meestal Thailand, worden ze slachtoffer van uitbuiting als arbeider of sekswerker. Vrouwen en kinderen komen vaak terecht in de commerciële seksindustrie of worden als dwangarbeid ingezet in het huishouden, fabrieken, of bij landbouwbedrijven. Mannen en jongens zijn in Thailand het slachtoffer van dwangarbeid in de visserij, de bouw en de landbouw. Een klein aantal vrouwen en kinderen uit Laos wordt als bruid verkocht in China en Zuid-Korea.

Terre des Hommes heeft de afgelopen jaren in Laos nauw samengewerkt met de overheid om wetten en beleid ter bescherming van kinderen te verbeteren en de capaciteit van immigratiediensten en de grenspolitie uit te breiden. We werkten in de provincies Champasak en Savannakhet in het zuiden van Laos.

Share this: